Hoe je blond haar bruin verven

Je zou geloven dat blonde haar bruin verven, alles wat je hoeft te doen is het toepassen van een bruine haarverf en wachten tot het te ontwikkelen. Het is eigenlijk een beetje ingewikkelder dan dit echter. Afhankelijk van hoe licht je haar is, en wat schaduw van blonde haar je hebt, kan je eindigen met je blonde haren draaien groen of een andere onverwachte kleur als je gewoon een donkerdere tint op de top van het.

Het verven van je haar van blond tot bruin

Wanneer u hebt geverfd of natuurlijk blond haar, de toetstoon in je haar, zich te verschuilen achter wat schaduw je ziet, is eigenlijk geel. Het is de koele tinten in je haar dat sommige van deze gele neutraliseren en geeft je alles van een goudblond om een as blonde kleur. Deze koele tinten zijn belangrijk, zelfs in een gouden blonde schaduw, en zonder hen je blonde haren gewoon een fluorescerende gele kleur van de onderliggende basispigment zou zijn.

Het probleem met gewoon het toepassen van een schaduw van haarverf om blond haar is dat een donkere kleurstof geen rekening mee gehouden dat je haar heeft een gele basis bij bruin haar is bedoeld om een oranje of rode basis hebben. As bruin haarverven bevatten aanzienlijke hoeveelheden groene pigment rode tinten tegen te gaan. Dit is waarom ze kunnen worden gebruikt om je haar toon om een ​​mooie bruine nadat je hebt gebleekt zwart haar verven uit, of ze kunnen worden gebruikt om de toon uit rood bruin haar kleuren zoals mahonie of helder rood aan een meer natuurlijke schaduw.

Wanneer toegepast op het haar dat er geen rode of oranje tinten heeft echter een as bruine haarkleur is zeer overweldigend en in plaats van zich als een as bruine haarkleur, zul je eindigen met ofwel donkergrijs of zelfs een duistere en gruwelijke schaduw van groen. Als je blond haar, heb je geen rode tint aanwezig zijn, en het gebruik van de as kleurstof zou een vergissing zijn geweest. Dit is een voorbeeld van waarom je voorzichtig moet zijn en verft je haar goed als je wilt gaan van blond tot bruin haar, en het is niet alleen as bruine kleurstoffen die zal leiden tot een onverwachte kleur als toegepast op je blonde haren.

Het vermijden van haarkleur fouten

Wilt u uw haar bruin verven, moet je heel voorzichtig zijn met wat kleurstof je gebruikt of je zal eindigen met een volledig onbedoeld kleur en een reis naar de salon voor een dure kleurcorrectie dienst te zijn. Er zijn twee eenvoudige manieren om dit te voorkomen:

-Het vullen van uw blonde haren
-Met behulp van een warmere tint

Wanneer u uw blonde haren te vullen, wat dit betekent is dat je het vullen met een toon zoals goud of rood voor te bereiden voordat u de uiteindelijke kleur van toepassing. Dit zorgt voor de nodige kleur om uw haar dat de bruine haarverf is bedoeld om te worden gebouwd.

U kunt ook gewoon gebruik maken van een warmere bruine haarverf. Het enige probleem met deze methode is dat om wat schaduw van kleurstof die u gebruikt, de uitkomst zal koeler zijn en minder rood en koper pigment dan de werkelijke kleur van de kleurstof die je gebruikt. Dit kan het een beetje ingewikkeld om een exacte kleur te krijgen.

Als je blond haar, afhankelijk van wat schaduw van blonde je hebt, en hoe licht je blond haar is, kan het nodig zijn om het te vullen met goud of rood tinten voor het beste resultaat voor je het verven bruin. Dit kan gemakkelijk worden bereikt door een warmere tint vóór gebruik van het gewenste bruine tint.

U kunt uw haar te vullen met een gekleurde eiwit vuller of een demi-permanente kleuren. Gekleurde eiwit vulstoffen zijn vooral groot voor poreus haar, omdat het eiwit helpt normaliseren van de porositeit van je haar en voorkomen haarverf van het kleuren ongelijkmatig. Als je je haar hebt gebleekt wanneer je geverfd blond, is het waarschijnlijk poreus, en een eiwit vulmiddel is de te verkiezen manier om het te vullen. Als je haar is van nature blond, maakt het niet uit te veel welke optie je kiest.

Als u besluit om een demi-permanente kleuren te gebruiken om je haar te vullen, gebruik dan een tint dat is een niveau lichter dan je gewenste bruin haar. U kunt uw haar verven een neutraal of warm bruin is na het vullen met een koperen of rode tint. Als u wilt dat een as bruin haarkleur gebruiken echter een demi-permanente kleuren die twee tinten lichter is dan je gewenste bruine tint, en gebruikt u een koper of rode kleur.

De reden hiervoor is dat je een aantal rode tint nodig hebt in je haar, zodat je as kleurstof niet blijken groen, maar u wilt niet zozeer rood, dat het blijkt te warm, zelfs na het aanbrengen van een as bruine kleurstof.

Als u problemen ondervindt bij het ​​uitwerken van die kleur te gebruiken om je haar te vullen, kunt u de onderstaande tabel gebruiken om snel de schaduw die u nodig hebt te identificeren. Het nummer dat de schaduw voorafgaat is het haar niveau, dat je vertelt hoe donker de schaduw is, en de naam van de schaduw komt overeen met dit niveau als u vertelt de primaire toon. In die zin, als je een donkere neutrale bruine kleur wil, dit is een niveau 3, en je moet een level 4 middelgrote rode bruin gelden voor het eerst vullen zodat de kleur blijkt exact.

Wat zijn demi-permanente kleurstoffen?

Demi-permanente kleurstoffen verschillen van permanente haarverf in dat deel van de kleur in de buis oxidatieve als een permanente kleuren, maar een deel ervan is direct. Oxidatie is waarom als een tube permanente haarverf openen, de kleur van de haarverf product meestal wit of beige kleur, omdat het moet eerst oxideren. Bij blootstelling aan de ontwikkelaar of de lucht in de kamer begint te verduisteren en neem op het werkelijke kleur.

Een demi-permanente kleuren zal recht worden gekleurd vanaf het moment dat je het squeeze out van de buis, maar zal verder oxideren wanneer gemengd met ontwikkelaar. Zo is het niet zo lang duren voordat het verdwijnt. De lage hoeveelheid gebruikte ontwikkelaar, tussen 5 – 7 vol, ook bij deze sneller fading en betekent dat het niet zeer schadelijk en kunnen worden gebruikt om het haar te vullen indien nodig, of haar dat reeds geverfd toon.

U zult waarschijnlijk niet vinden van een demi-permanente haarverf in supermarkten of apotheken, en zal moeten weten precies wat u zoekt om ze te kopen, want het feit dat ze een demi-permanente kleuren is meestal niet label op de buis. Een paar goede demi-permanente kleurstoffen omvatten Igora Viviance, I.Color I.luminate, en Matrix Color Sync.

Verven met een warmere tint

In plaats van het vullen van blond haar met rode voorafgaand aan het verven bruin, je bent ook in staat om gewoon te verven met een warmere bruine tint dan de gewenste kleur. In dit geval zou een natuurlijke bruine blijken meer als een as bruin, en een goudbruin dichter bij een natuurlijke bruine bijvoorbeeld zou blijken. De extra rode tinten in je warme kleurstof compenseren voor de ontbrekende toon in je haar.

Voor de koelere tinten van bruin, zult u merken dat de kleuren die een toon warmer dan uw gewenste kleur u de gewenste kleur zal geven. Deze regel vertraagt ​​en stopt met werken als je naar caramel bruin, waar u een karamel bruine tint moet gebruiken voor een bijna exacte kleur. U kunt de onderstaande tabel gebruiken om te beslissen wat kleurstof te gebruiken bij het ​​verven van je blonde haar bruin.

De belangrijkste uitzondering op deze regel is mahonie en bordeaux haarkleuren. Deze tinten bevatten rood en violet tinten om meer van een paarse kleur te geven. In dit geval kan de gele tinten aanwezig in je blonde haren de violette tinten in deze kleuren leiden tot tinten die zijn roder dan ze zouden moeten zijn tegen te gaan. Als dit een probleem voor u, voeg violet versterker aan uw mahonie of bordeaux tinten om de paarse kleur te stimuleren.

Als u verft blond haar bruin en met deze regels rekening houden, zul je eindigen met de bruine tint je eigenlijk wilt in plaats van het maken van een fout die een kleurcorrectie nodig zou zijn. Haarkleur is alles over de interactie van tonen, en als je begint te begrijpen hoe deze verschillende tinten met elkaar omgaan, zult u in staat om je haar elke kleur verven zonder te eindigen met onverwachte resultaten.